Keresd azt, ki megváltja a világot

2022.12.04. 07:53

Negyedszer rendezett adventi programot a Körmendi Református Egyházközség

Negyedik alkalommal rendeztek adventi kézműves vásárt a református templom kertjében. A Körmendi Református Egyházközség programján énekekkel és versekkel is hangolódtak a közelgő ünnepre.

Tóth Judit

Fotós: Jámbori Tamás

A kaputól kis mécsesek mutatták az utat a református templomig, ahol lélekemelő, meghitt műsort adtak a fellépők. Szabadi István esperes mondott köszöntőt, majd a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola és a körmendi iskolák diákjai szerepeltek, az énekkart Tamus Beáta énektanár vezényelte, gitáron Balogh István Péter kísért. Dr. Juhász Sándor egyházmegyei főgondnok klasszikus és újabb karácsonyi dalokkal készült, elhangzott többek között a Csendes éj és Pintér Béla dala, amelynek dalszövegében az egész rendezvény célja, mondanivalója benne volt: Gyere el a jászolhoz még ma éjjel, találkoznod kell Isten szeme fényével, ne keress itt pompát gazdaságot, keresd azt, ki megváltja a világot. 

A templom előtt kis kézműves vásárt rendeztek csodálatos portékákkal. Asztali és ajtódíszek sorakoztak a standokon, Sesták Klára gyönyörű mézeskalácsokat hozott, Horváth Csaba fazekasmester pedig kerámiákat. A fazekas asztalát apró kerámia angyalok lakták be, szájuk éneklésre formázva, mintha énekelnék a Mennyből az angyalt. Mellettük néhány szentkép, rajta a gyermek Jézus Józseffel és Máriával: mert mi is lehetne szebb ajándék advent és karácsony idején?

Fotós: Jámbori Tamás

A reformátusok adventi rendezvényén a látogatók minden megtalálhattak, ami a meghitt ünnepi készülődéshez szükséges: a gyönyörű kézműves ajándékokat ugyanúgy, mint a lelki feltöltődést, amely arra emlékeztetett, hogy közel az Úr.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában