Köszöntés

2022.12.06. 16:12

Nyugdíjas doktorok, doktornők találkoztak a Megyeháza dísztermében - fotók

A Magyar Orvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezete, Vas Megye Közgyűlése és Szombathely Megyei Jogú Város közösen szervezte meg a XII. Nyugdíjas Orvosok Napját. A rendezvényen az arany-, gyémánt és vasdiplomás orvosokat is köszöntötték.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A megjelenteket dr. Nemény András, Szombathely polgármestere köszöntötte.

-Ha valakik iránt nagy tisztelettel vagyunk, azok az orvosok - kezdte beszédét a polgármester, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy két év kihagyás után ismét találkozhattak a megye nyugdíjas doktorai, doktornői. -Az elmúlt esztendőkben fokozottabban is megtapasztalhattunk, hogy mekkora kihívás van az orvosi hivatásban, hiszen a koronavírus járvány új élethelyzetet teremtett. A szakemberek nem csak a maguk, hanem családjaik életét is veszélyeztették, önfeláldozó munkát végeztek -mondta.  

Balázsy Péter, Vas megye főjegyzője Majthényi László megyei elnök és a vasi polgárok köszönetét, háláját tolmácsolta. - Az Önök életútja példaként szolgálhat mindenki számára - tette hozzá.

Dr. Kovács László, a Magyar Orvosi Kamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnöke elöljáróban elmondta: a Nyugdíjas Orvosok Napját dr. Morvay Frigyes kezdeményezte, aki sajnos, már nincs az élők sorában. -A pandémia átírta az élet minden területét, de tudjuk, hogy a személyes találkozások fontosak, ezért is örülök, hogy újra együtt ünnepelhetünk - mondta az elnök, majd arról is beszélt, hogy tizenhat év után nagy sikerrel rendezték meg az Orvos bált 2020-ban, a tervek szerint jövőre lesz folytatás. Arról is szó esett, hogy a Vas Megyei Területi Szervezet saját tulajdonú székházat vásárolt a Paragvári utca 46. szám alatt pályázati támogatásból. Dr. Kovács László köszönetet mondott kollégáinak, akik a nyugdíj mellett is vállalnak munkát. Az orvosok között 20 százalék a 70 év felettiek aránya, a háziorvosi rendszerben még nagyobb - mondta.

Ezután elhunyt kollégáikra emlékeztek a találkozó résztvevői, majd dr. Legli Veronika osztotta meg személyes gondolatait a jelenlévőkkel. Dr. Desits Imre Régi páciens címmel tartott előadást, kiemelve, hogy az orvos személye gyógyszer. -Benne van édesanyáink mosolya, a tanítóktól kapott körmös, oktatóink, főnökeink tanítása, nevelése - fogalmazott.

Sor került az arany-, gyémánt-, és vasdiplomások köszöntésére is. Aranydiplomát vehetett át dr. Aknay Imre, dr. Barta Miklós, dr. Gábos Valéria, dr. Garami Ágnes, dr. Illés Gábor, dr. Kecskés László István, dr. Kovács Edit, dr. Lakatos Ferenc, dr. Márkus Béla, dr. Mesterházy Zsuzsanna, dr. Patakfalvi Péter, dr. Pócza Mária Gyöngyi, dr. Stern Judit, dr. Szabó László Lózsef, dr. Szirmai László, dr. Varga Lívia és dr. Gábriel Ákos.

Gyémántdiplomát kapott dr. Fábián Mária, dr. Feind Anna, dr. Gagyi Dénes, dr. Koppány György, dr. Nedeczky Alajos, dr. Pállai Irén, dr. Papp Ágnes, dr. Pungor Zsuzsanna, dr. Szabó Judit, dr. Tuboly Péter és dr. Várkonyi János. Egyetlen vasdiplomást köszöntöttek dr. Kelemen Zsuzsanna személyében.

Zárásként dr. Kovács Edit beszélt a mosoly értékéről, majd a Dr. Oblidál Zoltán Alapítvány díját adták át, ezt dr. Petrilla Annamária kapta.

A rendezvényen közreműködött Holdosi Attila gitárművész és Ujvári Tímea énekesnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában