Az öröm vasárnapján

2022.12.11. 14:00

Terményszentelés és agapé - Tizenegy év után élesztették újjá a hagyományt

Több, mint egy évtized elteltével ismét terményszentelést tartottak Szombathely-Petőfi-telepen a Jézus Szíve templomban a Sorokmajori Egyházközség szervezésében.

Tóth Katalin

Fotó: © Unger Tamás

A harmadik adventi vasárnap, az öröm vasárnapján a szombathelyi Szent Kvirin szalézi templom filiájában tartott délelőtti szentmisén Pham Hung Savio Domonkos atya arról beszélt: a harmadik gyertya fénye láttatja a közeli messiási idő megvalósulását. Mint mondta, Jézus küldetésének legnagyobb bizonyítéka a szeretetben, szolgálatban, türelemben és megbocsátásban is gyakorolt élete, amely egyúttal tanúság az üdvözítő Istenről, aki mindig szeret és mindenkit magához hív.

A szentmise után a közösségi házban az atya énekelt, gitározott a hívők körében, majd megáldotta a terményeket: „Mindenható Isten, irgalmasságodhoz esedezünk: áraszd el áldásoddal e búza, rozs s a többi vetéseket és a földnek minden hasznos növényzetét, melyeket ez ideig enyhe levegővel, jótékony esővel és frissítő harmatoddal tápláltál.”

A termények között almát, szőlőt, házilag készített lekvárt, szörpöt, mézet is láttunk a hosszú asztalon. Az áldást követően Domonkos atya és segítői szeretet-vendégségbe várták a közösség tagjait, akik egymás saját készítésű finomságait is megkóstolták. Vendég volt a gyöngyösszőlősi városrészen működő pálinkaház vezetője is, aki folyékony kóstolnivalót vitt magával az agapéra. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában