Karácsony

2022.12.21. 16:51

Ünnepi menü rendelésre Vas megyében - A választék bőséges, de mi van az árakkal?

Bege Botond

Forrás: MW-archív

Legtöbbünknek a karácsony a családról, az ajándékozásról, a meghitt esti vacsorákról szól, de hogy a vacsora az igazi legyen, nem lehet csak egy sima sajtos tészta az asztalon. Ezért, a legtöbb háziasszony vagy családfő igazán kitesz magáért az ünnepi menüt illetőleg. De vannak olyanok is, akik azt  a több órát, amit a konyhában töltenek - és majd a későbbi izgulást, hogy tényleg átlagos méretű-e a töltött káposzta, meg hogy a hal fűszerezése tényleg olyan lett-e, mint ahogy a nagyi csinálja - elengednék, és inkább a család többi tagjával töltenék azt a pár órát. 

Mostanában kezdett el elterjedni, hogy az ünnepi menüt nem a nagyi vagy anya készíti, hanem a család közösen kinéz egy tetszőleges menüt és megrendeli azt. De ez a fajta megoldás nem csak a nagycsaládok számára könnyítheti meg az ünnepi időbeosztást, hanem akár az egyedül ünneplő, főzni kevésbé tudók karácsonyát is feldobhatja.

Szombathelyen számos vendéglátóhely biztosít ünnepi menüt az arra vágyóknak. A legtöbb étterem karácsony estére ki is szállítja a menüt a megrendelőknek. Más éttermekben viszont úgy vállalják a friss meleg ebéd vagy vacsora elkészítését, hogyha autóba pattanunk és elmegyünk érte az étterembe.

A választékban szerepel: többféle halászlé, töltött káposzta, vegyes tálak, hideg- és bőségtálak is, de az igazán ínyencek akár szuvidált marhasteakkel is ünnepelhetik a Jézuska megszületését.

Az árak tekintetében széles skálán mozognak az ennivalók. Egy bőséges rántott harcsafilés, sült kacsacombos, és sok más finomsággal megrakott tálért közel tízezer forintot kell fizetnünk, míg van, ahol egy egyszerű halászlét már 1700 forintért beszerezhetünk. 

Van, ahol a rendelést jóval az ünnep előtt le kell adni, ezért annak, aki ezt az opciót választja nem árt szétnéznie, hogy időben leadhassa rendelését az ünnepi menüért. Persze a népszerű ételfutár applikációk is működni fognak, ezért akár ott is böngészhetünk a választékból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában