Garázdaság

2022.12.09. 08:01

Videó: a kórház sorompóján vezette le dühét egy ittas férfi a szomszédos megyében

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a veszprémi kórház bejáratánál lévő sorompóval került nézeteltérésbe.

vaol.hu

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a 33 éves, garázdaság miatt korábban már elítélt férfi 2021. január 21-én hajnalban ittas állapotban agresszíven viselkedett a veszprémi kórház területén, ezért két betegszállító kikísérte a bejárat elé - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. A férfi ekkor gyalogosan kifelé indult, ám a mentőbeállót lezáró kettős sorompóhoz érve több alkalommal belerúgott az egyik félsorompóba, majd kézzel is igyekezett azt kitörni a foglalatból. Előbb a biztonsági őr, majd a segítségére siető két betegszállító igyekezett lefogni a vádlottat, hogy megfékezzék a további rongálást. A meghajlított sorompórúdban 48 691 forint kár keletkezett.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában