Szeretnék elkápráztatni a közönséget

2023.01.03. 19:34

A körmendi fúvósok már nagyon készülnek az új évi koncertre

Két év kényszerű kihagyás után január 7-én, szombaton 17 órától ismét a sportcsarnokban tartja új évi koncertjét a városi fúvószenekar.

Tóth Judit

A sportcsarnokban lépnek fel

Forrás: Jámbori Tamás

A kulturális évadot minden évben a városi fúvószenekar nyitja új évi koncertjével, amelyet kezdetben a színházteremben tartottak. Ezt azonban hamar kinőtte a közönség, így új helyszínt kellett keresni. A városi sportcsarnokra esett a választás, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen többször volt olyan, hogy a közönség létszáma elérte a kétezret. 

Az elmúlt két évben közbeszólt a koronavírus-járvány, nem lehetett új évi koncertet tartani, ezért most különösen nagy erőket mozgósított a városi fúvószenekar annak érdekében, hogy minőségi műsorral köszöntse a 2023-as esztendőt, és természetesen a közönséget. Morvay András karnagytól megtudtuk, hogy hónapok óta készülnek a koncertre, amelyen ismert slágerek és filmbetétek, de kimondottan fúvószenekarokra írt darabok, sőt szólók is felcsendülnek majd. 

Lesz énekes fellépő a Trilla-díjas Tóth Dániel előadóművész személyében, aki 2011-ben Szombathely hangja is lett. A 25 éves énekes pop és jazz műfajban is járatos, és már nem először vendégszerepel a fúvósok rendezvényén. Az újévi koncerthez Körmend önkormányzata is támogatást nyújt, a hátteret pedig a Körmendi Kulturális Központ munkatársai biztosítják. A hagyományokhoz hűen Bebes István polgármester mond köszöntőt az év első nagyszabású kulturális eseményén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában