Panasz

2023.01.31. 19:59

Elkelt a több réteg ruha a szombathelyi óvodában hétfőn

A gyerekek 18-19 fokban játszottak az egyik szombathelyi óvodában - panaszkodtak szülők lapunknak. Az intézményvezető szerint a 18 Celsius-fok "nem releváns".

Vas Népe

Forrás: Shutterstock

Elkelt a többréteg ruha, a vastag pulóver a Szombathelyi Hétszínvirág Óvodában hétfő reggel, mert olyan hideg volt - osztották meg szerkesztőségünkkel aggodalmukat a szülők. Az érintett intézmény vezetőjéhez fordultunk. - A reggeli 18 fok nem releváns, mert a folyamatos fűtés miatt felmelegszenek a termek - írta megkeresésünkre Kökösy Sándorné, majd kitért arra is: péntekenként 16 óra után kapcsolják le a fűtést, a hétvégén temperáló fűtést nyújt a távhő. 

Minden reggel, így hétfőn is, hajnali 4 órakor kezdik az óvodát fűteni, így "amikor érkeznek az óvodások, a törvényi előírásnak megfelelő hőmérséklet van az épületben" - fogalmazott, hozzátéve: az intézkedésről ő döntött. Kormányrendelet alapján ott, ahol 14. életévüket be nem töltött gyermekek gondozása, nevelése zajlik, a fűtés útján biztosított léghőmérsékletnek legalább a 20 Celsius-fokot el kell érnie. Kökösy Sándorné utalt arra még: reggelente fél órát szellőztetnek, ilyenkor a pulóvert rajta hagyják a gyerekeken. 

Nemény András polgármester a takarékossági program bejelentésekor ígérte: a szombathelyi óvodák csoportszobáiban 22 fok lesz. Akkor nem esett szó arról, hogy ez alól a hétfői nap kivétel lenne. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában