Fejlesztések, kihívások

2023.01.09. 15:30

Középpontban a takarékoskodás: közmeghallgatást tartottak Vönöckön

Fejlesztésekről és kihívásokról is hallhattak azok, akik részt vettek a 2022. évi közmeghallgatáson tavaly év végén.

Cseh-Egyed Bernadett

Tavaly kormányzati támogatással elkészült a játszótér is.

Forrás: Ohr Tibor

Előbb a pandémia, majd a háború állította nem várt feladatok elé az önkormányzatokat. A szűkös, feszes költségvetés ellenére megtették a tőlük telhetőt, s látható nyomai vannak az elmúlt 3 évnek - hangsúlyozta Buti Mónika, majd sorolta: a Magyar falu programban kommunális eszközök beszerzése 15, temetői infrastruktúra fejlesztése és játszótér kialakítására 5-5, közösségszervezéshez kapcsolódó eszközök beszerzésre pedig kétmillió forintot nyert Vönöck. Szólt arról is, hogy minden erővel igyekeznek kezelni a zöldterületek gondozását. Eszközök tekintetében mostanra sikerült a korábbi évekből eredő, szinte üres raktárkészletet feltölteniük, a legszükségesebb szerszámokat, gépeket beszerezniük. A temetői konténer ürítését évek óta a helyi gazdák nagylelkű segítségével oldják meg, ennek köszönhetően évente kb. 150-200 ezer forintot takaríthat meg az Önkormányzat. 

Kérte, hogy a lakosok forduljanak feléjük bizalommal, ha gondjuk akad a zöldhulladékkal, s a jövőben ellenőrzött körülmények között egy adott területre kihordhatják a háztartás körül keletkezett zöldhulladékot. Bár az önkormányzat jelenleg a kezdetektől felelősségteljes és takarékos gazdálkodás ellenére anyagi problémával küzd, remélik a legjobbakat, mondta Buti Mónika.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában