Programok

2023.01.18. 19:05

Micimackó világnapját tartották meg a körmendi iskolában - fotók, videó

Micimackó világnapját tartották meg az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla Tagiskolájában. Az alsó tagozatosok mellett óvodásokat is vártak a programra, amelyen a világhírű mesehős kitalálójára, Alan Alexander Milne, angol humoristára, íróra is emlékeztek.

Tóth Judit

Fotó: © Unger Tamás

A naptárban Micimackónak is van világnapja, ami ugyan naptárilag hivatalosan nem bejegyzett, de sokan megemlékeznek róla. A dátum azért január 18-a, mert Micimackó kitalálója, Alan Alexander Milne 1882-ben ezen a napon született. A szerző fia kitömött mackójáról mintázta a főhőst, a történetben Róbert Gida karakterében pedig a fia öltött testet.

© Unger Tamás
Fotós: © Unger Tamás

A Somogyi Béla Tagiskolában Micimackó, Malacka és Tigris plüssök díszítették a aulát és az osztálytermeket, a mesehősökkel fotózkodni is lehetett. A falakon pedig idézeteket lehetett olvasni Milne regényéből. A szervezők kézműves foglalkozással és tréfás feladatokkal várták a gyerekeket, volt halászat, célba dobó verseny, és kirakózni is lehetett, a tornaszobában pedig mozgásos játékkal készültek a testnevelők. Csemegével is kínálták a program résztvevőit: mézes mackó süti volt a tányérokon, amit teával lehetett fogyasztani.

© Unger Tamás
Fotós: © Unger Tamás

A rendezvény zárásaként felcsendült a Micimackó-dal, amelyet csaknem napra pontosan ötvenegy évvel ezelőtt énekelt el először Halász Judit a Téli rizi bizi című műsorban. Ezúttal Kónya Zsuzsanna, az iskola pedagógusa adta elő a dalt, ez meghozta a gyerekeket kedvét, így táncra is perdültek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában