Élményfestés

2023.01.31. 17:30

Molnár Eszter és a Nagy Kunst: Békéscsabától Montréalon át Körmendig - fotók

Molnár Eszter négy éve alapította a Nagy Kunst műhelyt. Élményfestéseket tart, legutóbb Körmenden volt foglalkozása.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

- A Nagy Kunst elnevezést a férjem találta ki. A német Kunst szóból ered, ami azt jelenti: művészet – mondja elöljáróban Molnár Eszter, aki eredendően körmendi származású, most Budapesten él. Színészként végzett a Békéscsabai Jókai Színház stúdiójában, egy darabig ott - a békéscsabai színházban - is dolgozott, aztán a festészet felé fordult. Korábban Sodics László és Balogh István Péter festőművészeknél is tanult festeni, később a kanadai nagyvárosban, Montréalban próbálta ki magát utcai festőként. Azt mondja, talán nincs is a világnak olyan pontja, ahol annyira nyüzsgő lenne a kulturális és a művészeti élet, mint ott.

- A festés valamilyen szinten mindig része volt az életemnek, örülök, hogy ezt az élményt másokkal is megoszthatom. A foglalkozásaim általában háromórásak, de csak úgy repül az idő az alkotómunka során, ráadásul mindenki kellően ki is tud kapcsolódni. A legutóbb az egyik körmendi vendéglátóhelyen tartottam élményfestést, ahová már visszajáró vagyok. Jó érzés látni, hogy aki betér az egységbe és kér egy italt, meccset néz, darts-ozik, rácsodálkozik arra, amit mi a terem másik felében csinálunk - meséli Eszter, akinek óráira semmiféle előképzettség nem kell. A főbb vonalak elő vannak rajzolva, majd lépésről lépésre haladnak, miközben Eszter maga is alkot. Akrillal festenek, az hamar szárad. A tapasztalat az, hogy többnyire olyanok jönnek az élményfestéseire, akik utoljára általános iskolában fogtak ecsetet a kezükbe. Többnyire nők jelentkeznek, elvétve van egy-két férfi, akikről viszont elmondható, hogy igenis kreatívak, sőt talán felszabadultabban is alkotnak, mint a hölgyek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában