Számos kulturális programot kínált

2023.01.30. 19:07

Pezsgő élet a vasvári múzeumban - A beszámoló is tanúsítja: jó munkát végeztek a múlt évben

Az intézmény felújítása és bővítése mellett számos kulturális programot is kínált az elmúlt évben a Németh Antal Helytörténeti Gyűjtemény Vasváron.

Óvári Gábor

Népszerűek a város értékeit megismertető séták. Jobbra: dr. Zágorhidi Czigány Balázs

Forrás: VN-archív

A Vasvári Domonkos Kolostor Alapítvány által fenntartott múzeum munkájáról dr. Zágorhidi Czigány Balázs igazgató számolt be a képviselő-testületnek. Pályázati források felhasználásával átalakították a tetőteret, aminek köszönhetően nyáron megnyitotta kapuit a Nézzük meg együtt Vasvár értékeit című kiállítás, ehhez kapcsolódva egy színes kiadvány is készült a város lakói számára. Az épületben működő népfőiskola 40 millió forintos beruházásának köszönhetően bővült a zarándokszállás. 

A beszámoló kitér arra is, hogy a járvány miatt visszaesett látogatószám folyamatosan nő, a hagyományos programokat – például a városnéző sétákat – rendszeresen megtartották. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a Szent Mihály-dombi régészeti feltárás is folytatódott, az országos sajtót is bejárt munkálatokról két kisfilm is készült. A városról készült turisztikai filmekben kiemelt helyet kapott a kolostor és a múzeum, ezeket a Duna TV és az RTL is bemutatta, de kiemelt érdeklődés kísérte az Év vasi embere díj jelölése kapcsán készült kisfilmet is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában