Sajtótájékoztató

2023.01.13. 12:15

Sándorok és Júliák és Felül a gálya – szombathelyi programok a magyar kultúra napján

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett városi rendezvényekről tartottak pénteken sajtótájékoztatót, amelyen részt vett Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester, Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója és Horváth Zoltán, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont NKft. ügyvezető igazgatója.

Tóth Kata

A felvétel az Ádámok és Évák tavalyi ünnepén készült - most jönnek a Sándorok és Júliák

Forrás: WSSZ

Petőfi Sándor Szabadság, szerelem című versét mondta el Horváth Soma, utalva a költő születésének 200. évfordulójára. Kétszáz éve született a Himnusz is, emlékeztetett, és közös ünneplésre hívta a szombathelyieket a magyar kultúra napja alkalmából.

Január 21-én, szombaton 14 órakor kezdődik a Weöres Sándor Színház Petőfi előtt tisztelgő műsora, a Sándorok és Júliák. A részletekről Szabó Tibor direktor beszélt: a Weöres Sándor Színház 2022-ben csatlakozott először az Ádámok és Évák elnevezésű országos középiskolai színházi játékhoz. Idén is mozgósították a középiskolákat: a téma ezúttal Petőfi Sándor és Szendrey Júlia örök szerelme. A seregszemle címe így lett Sándorok és Júliák. A színházi játékot az Agora – Művelődési és Sportház színpadán láthatják a nézők.

Aznap 18 órakor a város kulturális életében kiemelkedő munkát végző szakembereket díjazza Szombathely. Horváth Zoltán elmondta, a díjak átadása után egyórás műsorral készülnek. A Felül a gálya című produkciót Petruska András gitárvirtuóz; Bíró Szabolcs „Maszkura” énekes, harmonikás és Kathy Zsolt színházi rendező, forgatókönyvíró jegyzi.

Megemlített még egy dupla évfordulót: 60 éves lett az idén a Művelődési és sportház, 50 éves a Savaria Filmszínház, amely tavasszal nyit újra – mindkettőt megünneplik majd.

A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A színházi játékra a Weöres Sándor Színház Közönségszolgálati- és Jegyirodájában személyesen (Szombathely, Király utca 11.) telefonon +36 94 318 738  vagy a [email protected] e-mail-címen lehet regisztrálni. A díjátadóra az Agora – MSH jegyirodájában személyesen vagy telefonon is lehet regisztrációs jegyet foglalni a 94/311-266-os számon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában