Ápolók napja

2023.02.20. 15:59

A magyar ápolók napja Szombathelyen: Kossuth Zsuzsannára emlékeztek a Markusovszky kórházban - fotók

Kossuth Zsuzsanna, az 1848–49-es szabadságharc tábori kórházainak főápolónője, az ápolástörténet kiemelkedő alakja emléke előtt hajtottak fejet kedden a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetem Oktatókórház udvarán.

Tóth Katalin

Fotó: © Unger Tamás

– 2019-ben a Magyar Ápolási Egyesület jóvoltából helyeztünk el emléktáblát a kórház főportájával szemben Kossuth Zsuzsanna tiszteletére. A pandémia évei alatt még koszorúzásra sem volt lehetőség. Az idén a hagyományokat folytatva meg kell állnunk egy pillanatra, büszkének lenni arra, hogy egészségügyi szakdolgozók vagyunk és a magyar betegekért dolgozunk – fogalmazott az ünnepségen Altmajer Beáta ápolási igazgató. Emlékeztetett arra is, hogy február 19., a főápoló születésének évfordulója 2014 óta a magyar ápolók napja, majd megköszönte a szakdolgozók áldozatos munkáját.

Wertmüllerné Takács Enikő, a Magyar Ápolási Egyesület vasi szervezetének elnöke méltatta Kossuth Zsuzsanna életútját. Mint mondta: az ápolóknak példát mutat küzdésből, emberségből, hazaszeretetből. Szellemi hagyatékából hitet, erőt meríthetnek, tanulhatnak tőle dolgozni, küzdeni, szeretni és szenvedni. Koszorúzással és gyertyagyújtással folytatódott az emlékünnepség. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában