Névjegy

2023.02.15. 14:51

A mosolyukra is szükség lesz - Tizennyolcan vettek át ügyintéző-bizonyítványt a vármegyeházán - galéria

A Vas Vármegyei Kormányhivatal 18 munkatársa szerzett kormányablakügyintéző-képesítést idén januárban. A bizonyítványt szerdán vették át a vármegyeházán.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Az ügyintézés minőségének további javítását tűzte zászlajára a tavaly novemberben indított projekt, amelyben mostanáig összesen száznegyvenen szereztek képesítést. A hetedik kurzust 18-an teljesítették, ők az elméleti oktatás mellett mentorprogramban is részt vettek. - Szükség lesz a munkájukra.

Vas vármegyei kormányhivatalok több mint 380 ezer ügyfelet fogadtak tavaly. Ez komoly felelősség - fogalmazott köszöntőjében Vámos Zoltán főispán, majd hozzátette: - A kormányhivatali ügyintézők a magyar állam névjegykártyái. A nehéz időkben pedig nem csak a munkájukra, a mosolyukra is nagy szükségünk lesz.  

-Hatékony közigazgatás nélkül nincs szolgáltató állam, nincs versenyképes gazdaság, nincs fejlődés - hangsúlyozta beszédében dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség tanácsadója. Ezért folyamatosa az innováció, bővül az otthonról intézhető ügyek köre. Elmondta: az állampolgárok ügyeik intézése során a kormányablak-ügyintézőkkel kerülnek elsődlegesen kapcsolatba, ezért alapvetően meghatározzák az ügyfelek államról alkotott képét is. Tavaly egyébként több mint tizennégymillió ügyfelet fogadtak az ország kormányablakai - hárommillióval többet mint az azt megelőző esztendőben.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában