Néphagyomány

2023.02.26. 14:29

Cáki télkergető

Hagyományos télkergető, tavaszváró rendezvényt tartottak a Cáki Pincesoron szombaton. A vidám hangulatú délutánon kutyás és íjászbemutató, fotókiállítás és kertészeti előadás is várta az érdeklődőket.

Polgár Patrícia

Fotó: Polgár Patrícia

A cáki Télkergető-tavaszvárót hagyományosan február utolsó szombatján tartják meg - tudtuk meg Fehér Csabánétól, a rendezvény egyik szervezőjétől, aki azt is elmondta: a rendezvény célja, hogy előcsalogassa a tavaszt.

Bár a szombat reggel esővel indult, a délutáni programokra valóban megérkezett a tavasz: a Magor Hagyományőrző Íjász Egyesület napsütéses időben tarthatta meg bemutatóját a közönségnek, akik nem csupán a magyarság eredetéről és a magyar harcmodorról hallhattak tőlük, de testközelből megismerkedhettek az íjászok eszközeivel és ki is próbálhatták azokat. Ugyancsak délutáni program volt a fánkozás és a Kalandagarak bemutatója is: a bájos és rendkívül intelligens kutyák hamar közönségkedvenccé váltak.

© Cseh Gábor
Fotós: Polgár Patrícia

Késő délután a Közösségi házban Dr. Illés Péter etnológus, főmuzeológus tartott előadást Tavaszi hegyközségi hagyományok címmel, mely néprajzi témájú volt, majd Kardos Tamás Kőszegszerdahelyen élő fotóművész képeit mutatták be egy beszélgetéssel egybekötött kiállításmegnyitón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában