Rendezvény

2023.02.24. 15:45

Disznótoros mulatság a farsang farkán Gencsapátiban

Harmadik alkalommal szervezett disznótoros mulatságot a művelődési ház és könyvtár az önkormányzat közreműködésével Gencsapátiban. A rendezvényre Ágh Péter országgyűlési képviselő is kilátogatott.

Tóth Katalin

A gencsapáti Kan-Ászok tagjai.

Fotó: vaol.hu

A régi világban minden háznál volt disznóvágás Gencsen – az ezzel járó hagyományos munkafolyamatokat szerették volna feleleveníteni a fiataloknak, mondta el kérdésünkre Bodorkós Ferenc polgármester. A levágott disznót megpörzsölték, utána feldolgozták: sült hús, hurka, töpörtyű, toros káposzta is készült. Az állat minden porcikáját felhasználták, és a helyszínen elfogyasztották. A művelődési ház udvarán állítottak fel három sátrat – több száz látogatót vonzott a hangulatos rendezvény, ami bállal zárult – a helyi Zsivány zenekar szolgáltatta a zenét.

A mulatságra Ágh Péter országgyűlési képviselő is kilátogatott. – Jó hangulatú rendezvénnyel búcsúztatták a farsangi időszakot a gencsiek. Élmény volt ebbe belepillantanom – mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában