Ünnep

2023.02.12. 09:11

Haddelhadd a celli Koptik Odó utcában: Szigligetivel forradalom idején a Soltis-színházban

Régi hagyomány, hogy a celldömölki Soltis Lajos Színház A cigány című előadással ünnepli meg az 1848-as forradalom évfordulóját. Így lesz ez az idén is: március 15-én 18 órakor kezdődik az előadás a Koptik Odó utcai színházban.

Ölbei Lívia

Forrás: VN/SLASZ

Fotó: Buki Laszlo

Szigligeti Ede 19. századi színdarabját alaposan újragondolták a celli színházban. Sírunk, nevetünk – mert rólunk szól a mese. A sportpályán két térfél van – a csapatok között háló kifeszítve. Játék legyen, ne háború.

Szigligeti Ede: A cigány zenés prevakera egyrészt

Rendezte: Fábián Péter, Benkó Bence

2023.03.15. 18:00 Soltis Lajos Színház

Jegyfoglalás: 06-20/535-76-36

Ajánló: „Szeretett magyar hazánk láthatárán veszélyes felhők tornyosulnak. Miközben minden hazafi szent kötelessége hazáját bel és kül ellenségek ellen megvédeni, mert ezt igényli a természeti jog. Ezt parancsolja a törvény. A magyar cigány Rózsa Peti beleszeret Ivánka Évikébe, Celldömölk legszebb nemcigány magyar lányába. A haza bizodalmasan várja fiaitól, hogy mostani veszélyes körülmények között, a királyi trón, haza és alkotmány védelmére az ország zászlója alá mentül előbb összesereglendenek, mely összesereglendés következtében elindul a haddelhadd, nem is beszélve a fekete füstirigó, Rózsa Rózsi bánatáról, hogy belészakad a nagy magyar szív és a hegede vonója…”

Szereposztás:

Rózsa Zsiga, öreg cigánykovács Temesi Zsolt Rózsa Rózsi, a leánya Pilnay Sára Rózsa Peti, a fia Pesti Arnold Kurta György, nagygazda Tóth Ákos Kurta Gyuri, szegény rokona Piller Ádám László özv. Ivánkáné Kerecsen Erzsébet, özvegy Boznánszky Anna Ivánka Évike, a leánya Pesti-Marton Mercédesz Fehér Ferenc, hajdú úr Bruckner Roland Várszegi Eugén, világot járt magyar úr Nagy Gábor Doja Nagy Zsuzsi

Zeneszerző: Horváth Szabolcs Zenészek: Gregorich Zsófia, Horváth Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában