Gyűjtés

2023.02.08. 13:00

Igazi csapatmunka volt – A vépi Hatos-iskola is csatlakozott a Sulizsák-akcióhoz

Csatlakoztak a Sulizsák programhoz: az iskolának gyűjtöttek és az újrahasznosítást segítették a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI diákjai, tanárai. A gyűjtési napokon több mint másfél tonnányi ruhanemű gyűlt össze.

Tóth Katalin

Szilágyi Tibor, Tancsics Anett és Molnár Krisztina megköszönték a diákok segítségét. A gyerekek a környezettudatosságról és a fenntarthatóságról tanultak a gyakorlatban.

Forrás: Szendi Péter

Örökös ökoiskola a Hatos – az elmaradt őszi papírgyűjtés alternatívájaként merült fel, hogy regisztráljanak a Sulizsák-programba. Az iskola vezetése örömmel fogadta a kezdeményezést, megkeresték a szülői közösséget, akikugyancsak lelkesedtek az ötletért. Onnantól felgyorsultak az események: felvették a kapcsolatot a programszervezőkkel, megkapták a kezdőcsomagot – a promóciós plakátokat és a 300 darab zsákot –, elkészítették a felhívást, és kijelöltek két napot a gyűjtésre – tudtuk meg Tancsics Anett tanárnőtől. 

Forrás: VN

A zsákokat – újrahordható, tiszta női, férfi és gyermekruhákkal, összepárosított cipőkkel, lepedőkkel, függönyökkel, törölközőkkel – január 27-én, pénteken délelőttés január 30-án, hétfőn délután lehetett eljuttatni az iskola tornatermébe. Miután a mennyiséget regisztrálták, a gyűjtőcég január 31-én szállította el a zsákokat, megrakva összesen 1578 kilogramm használt textíliával. A hetedik és nyolcadik osztályos fiúk segítettek a gyűjtésben és a pakolásban – a segítségüket külön megköszönte Molnár Krisztina igazgató az iskolai farsang elején.

A gyűjtés nemes célt szolgál: a ruhákért kapott mintegy 80 ezer forintból a Tudás Fája Közalapítvány, azon keresztül az iskola tehetséges tanulói kapnak támogatást. Szilágyi Tibor a szülői közösség, Tancsics Anett pedig a pedagógusok nevében elmondta: a gyűjtést ősszel folytatják, ha lehet, még szélesebb körben. A Sulizsák program szervezői, amint a honlapon szerepel, szeretnék megismertetni mindenkivel a textil újrahasznosítás lehetőségeit és közvetíteni a háztartások és a feldolgozók között. Megmutatni, hogy nem a kuka a megoldás. Ezért ösztönzik a közösségeket, hogy szervezzenek ruhagyűjtést. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában