Emléknap

2023.02.19. 08:00

Megemlékezést szervez a Honderű Asztaltársaság a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére

Vas Népe

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A Honderű Asztaltársaság a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja alkalmából február 25-én, szombaton 17 órakor megemlékezést tart Szombathelyen, a Savaria Nagyszálló előtti téren. Emlékező beszédet mond: Borvendég Zsuzsanna történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa. Verset mond: Horváth Csaba. 

Társszervezők: a Klapka György Polgárőr Lovas és Hagyományőrző Egyesület, a Polgári Egyesület Szombathelyért, a Polgárok a Városért Egyesület, a Rákóczi Szövetség Szombathelyi Szervezete, a Vas Megyéért Egyesület. A résztvevők 16.45-től gyülekeznek a nagyszállónál, itt tartják megemlékezésüket. Onnan égő mécsesekkel vonulnak át a Király u. 14. számú házon lévő emléktáblához, ahol koszorúzással zárul az ünnepség. A megemlékezés után 18 órától beszélgetés lesz az evangélikus közösségi teremben (Szombathely, Körmendi u. 2.) Borvendég Zsuzsannával. A téma: Lenintől Fekete Jánosig - a kommunista hálózatok nyugati kapcsolatai.  


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában