Kiállítás

2023.02.23. 19:25

Szendiszűcs ecsetjével Répcelakon - A Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesület hívta meg

Jövő szerdán ismét, 185. alkalommal nyílik kiállítás a Répce Galériában, ahol ezúttal Szendiszűcs István szombathelyi képzőművész alkotásait tekinthetik meg egy hónapon át.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

Száznyolcvanötödik alkalommal nyílik kiállítás a Répce Galériában, amelyre egy olyan alkotót hívott meg a Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesület, aki korábban még sosem volt a kiállítójuk. A répcelaki származású független filmes, Boros Ferenc néhány évvel ezelőtt filmet forgatott a művészről, amelyet Répcelakon is bemutattak, akkor néhány festményt is láthattak a répcelakiak Szendiszűcstől, aki a mostani kiállításra húsz képet küld az egyesületnek. 

Mészáros Imréné, az egyesület elnöke elmondta: tavaly október óta nem rendeztek kiállítást a galériában. Az idei első, Szendiszűcs István, szombathelyi képzőművész képeiből összeállított tárlatot március 1-jén, szerdán 17 órakor nyitja meg Balaicz-Varga Nárcisz esztéta. A kiállításmegnyitón ezúttal Fülöp Róbert működik majd közre, gitáron. A galéria előterében szokás szerint egy, a répcelaki általános iskola képzőművészeti tanszakára járó diák munkái lesznek láthatók. 

Ez alkalommal Csupor Lola 6. osztályos tanuló alkotásait tekintheti meg a közönség. Szendiszűcs István szombathelyi képzőművész – akinek alkotótevékenységével párhuzamosan nyomon követjük riportjainkban a sorsát is – alkotásait az utóbbi években Sében, majd Intaházán láthatta a nagyközönség. A Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesület és a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár Répce Galériájában nyíló kiállítása egy hónapon át, március 31-éig lesz megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában