Ünnepség

2023.02.28. 10:30

Szobrot adományoztak a Nádasdy Tamás Általános Iskolának

Nádasdy Tamás és Kanizsai Orsolyát ábrázoló mellszobrokat adományozott a Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolának.

Polgár Patrícia

Fotó: Czupor Szilvia

A szoboravató ünnepségen a diákok elszavalták Hóbor István Nádasdy Tamás című versét, az énekkar pedig a Nádasdy-indulót énekelte el. Az átadást megtisztelte jelenlétével Kondora István polgármester és Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója.

Az átadó ünnepségen Szijártó Zsolt iskolaigazgató és Szabó Krisztián egyesületi elnök közösen leplezték le az alkotást.

Fotós: Czupor Szilvia

A szobrokat jó néhány évvel ezelőtt készítette Túri Török Tibor keszthelyi szobrász az egyesület megrendelésére. Az alkotást a szervezet raktárában őrizték, és néhány héttel ezelőtt merült fel az a gondolat, hogy a Nádasdy iskolának ajándékozzák, mivel jó együttműködés alakult ki az intézménnyel – mondta el Szabó Krisztián, a Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület elnöke a szobor adományozásával kapcsolatban.

Fotós: Czupor Szilvia

Az iskola örömmel és büszkén fogadta az adományt, erről már Szijártó Zsolt igazgató beszélt, aki azt is kiemelte, hogy fontos számukra névadójuk emlékének őrzése. – A hagyományőrző egyesülettel már tavaly nyáron kezdődött a kapcsolatunk, amikor a leendő elsőseinket felavatták a Nádasdy Fesztiválon. Bízom abban, hogy idén is részesei lehetnek ennek a hozzánk készülő gyermekek – szólt Szijártó Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában