Az első program

2023.02.12. 18:35

Zarándoklat a gencsi Szentkúthoz - ezzel kezdődött meg a házasság hete - fotók

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Unger Tamás

Gyertyafényes zarándoklat indult vasárnap késő délután a gencsapáti Szent Jakab-templom elől a Szentkúthoz – ez volt az első vasi programja a házasság hetének.

Több mint két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét mára 4 kontinens 21 országában ünneplik, hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

Hétfőn 17.30-kor dr. Fodor Réka és Greguss Sándor tanúságtételét hallgathatják meg az érdeklődők Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián. A hét további részében lesz bórkóstoló, mozi és interaktív foglalkozás is. A záró püspöki szentmisét február 19-én, vasárnap 16 órától tartják a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában