Március 15.

2023.03.15. 16:22

A kopjafánál emlékeztek meg a hősökre Vasasszonyfán

Vasasszonyfán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezés ünnepi szentmisével kezdődött, melyet koszorúzások követtek.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

A Hősi emlékműnél az idei esztendőben megalakult Együtt Vasasszonyfa Jövőjéért Egyesület vezetősége helyezett el koszorút, a temetőben található kopjafánál a helyi képviselő testület Dévényi György honvéd főhadnaggyal együtt rótta le tiszteletét.

Ezt követően a közösségi színtér lépcsősorairól a helyi fiatalok műsora hangzott el. Az előadást rendhagyóvá tette, hogy a Himnusz egy-egy versszakát a helyi civil szervezet tagjai szavalták el, a 12 pontot pedig a közönség bevonásával elevenítették fel.

Az ünnepélyes pillanatok után a családokat közös programokra várták a szervezők és önkéntes segítőik. A Nemzeti Művelődési Intézet Vas Vármegyei Igazgatóságának jóvoltából a résztvevők kipróbálhatták a megyei értékeinket bemutató Hungarikum Játszóház eszközeit. Az ASzakkör keretében működő Vasasszonyfai Quilling Szakkör tagjai pedig kokárdakészítésre hívták a lakosokat.

A szervezők frissítő teával vendégelték meg az ünneplőket, az ügyes helyi háziasszonyok pedig böjti ételeket kínáltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában