Öntözés

2023.03.21. 08:00

Flakonok helyett öntözőkannák a vasvári temetőben

Az önkormányzat az öntözés megkönnyítése és a temető rendjének megőrzése érdekében a három víznyerőhely mellé összesen 24, újonnan vásárolt öntözőkannát helyezett ki a sírkertbe.

Pogács Mónika

Az öntözőkannákat bárki használhatja

Forrás: PM

Ezekkel szeretné kiváltani a város a sokak által használt műanyag flakonokat, amelyeket gyakran kapott fel és szórt szét a szél temetőszerte. Kérik a látogatókat, hogy a sírgondozáshoz ezeket az új öntözőkannákat használják. Sokan a vasvárit a vármegye egyik legszebb sírkertjének tartják elhelyezkedése miatt, ugyanis a város legmagasabb pontján fekszik. Az emlékezők az egész Rába-völgyre ráláthatnak innen. 

A közelmúlt kutatásai derítették ki, hogy a temető helyén állt egykor Vasvár kora Árpád-kori vára, Vasvármegye ispáni központja. Az önkormányzat a sírkert főbejáratánál a régit új, kovácsoltvas kerítésre cserélte néhány éve. A temető üzemeltetését egy vállalkozó végzi a kegyeleti közszolgáltatás mellett. A sírkert fejlesztésére a város rendszeresen költ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában