Ezt jó, ha tudod

2023.03.14. 07:00

Forgalomkorlátozás március 15-én

Március 15-én a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében a város érintett szakaszain a rendőrség eltereli a gépjármű forgalmat. Emellett a buszok menetrendjében is változásokra kell számítani az ünnepnapon.

Polgár Patrícia

Forrás: VN-archív

Az ünnepi rendezvényfolyam 9 órakor a Petőfi Sándor szobornál kezdődik meg, így a Sörház utcát teljes hosszában és a Hollán Ernő utcát a Nagykar utcától a Kiskar utcai kereszteződésig lezárják kb. 9.40-ig.

Az átvonulás ideje alatt nagyjából 9.35-10 óra között rövid idejű részleges zárásra kell számítani az Ady tér környékén, a Petőfi Sándor és az abba torkolló utcákban.

9.40-10.30-ig a Március 15. tér- Deák Ferenc utca, Honvéd út - Wesselényi Miklós utca, Szelestey László utca - Wesselényi Miklós utca, Petőfi Sándor utca, - Paragvári utca, Petőfi Sándor utca - Kőszegi utca, Karinthy Frigyes utca - Liszt Ferenc utca kereszteződések által határolt területet lezárják.

Az átvonulás ideje alatt kb. 10.15-10.35-ig rövid idejű részleges zárásra kell számítani a Király utca Petőfi Sándor utca - Mártírok tere közötti szakaszán.

Nagyjából 10.10-12.30-ig a Széll Kálmán utcát (Király utca - Wesselényi Miklós utca közötti szakasz) és a Wesselényi Miklós utcát (Széll Kálmán utca – Kisfaludy Sándor utca közötti szakasz) lezárják.

VÁLTOZÁSOK AZ AUTÓBUSZ KÖZLEKEDÉSBEN

BLAGUSS AGORA Helyijárati Információ:

Március 15-én 9.00-tól, előreláthatólag 9.55-ig a Sörház utca és a Hollán Ernő utca lezárása miatt (Nagykar utcától a Kiskar utcai kereszteződésig) a 9-es és 30Y autóbuszok módosított (Óperint utca – Dózsa György út – Magyar László utca) útvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Autóbusz-állomás (Sörház utca), Nyomda (Autóbusz-állomás felé). Helyettesítő megállóhelyek: Savaria Egyetemi Központ, Óperint üzletház.

9.40-től, előreláthatólag 10.30-ig a Március 15. tér és a becsatlakozó utcák lezárása miatt a 12-es autóbuszok az érintett időszakban módosított (Dr. István Lajos körút – Horváth Boldizsár körút - Vörösmarty Mihály utca) útvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Dr. István Lajos körút, Paragvári Utcai Általános Iskola, Berzsenyi Könyvtár, Savaria Nagyszálló, Szelestey utca 27., Szelestey utca 15. Helyettesítő megállók: Kórház, Semmelweis Ignác utca, Neumann János Általános Iskola.

10.10-től, előreláthatólag 12.30-ig a Múzeum park és a becsatlakozó utcák lezárása miatt a 12-es és 21-es autóbuszok az érintett időszakban módosított (Honvéd utca - Vörösmarty utca) útvonalon közlekednek. Kimaradó megálló: Savaria Nagyszálló.

Minden esetben a helyettesítő megállókból való indulási idő megegyezik a kimaradó megállókból való indulási idővel.

VOLÁNBUSZ - Helyközi járati Információ:

Március 15-én 9.40 és 10.30 között rendezvény miatt lezárják a Szelestey utca egy részét, ezért az érintett helyközi járatok terelt útvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhely: Szelestey utca 15.

9.00 és 12.30 között több útszakaszt is lezárnak, így a helyközi járatok közlekedésében kisebb mértékű késésre lehet számítani.

Az ünnepség befejezése után áll vissza az eredeti forgalmi rend. A rendezők a lakosság és az utazóközönség megértését kérik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában