Kijáró

2023.03.23. 17:00

Gasztronómiai élmények - Idén is útjára indul a Pannon kulináris sorozat Felsőőrben

Ismét kulináris élményeket kínál a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület Pannon kulináris sorozata. Idén négy – három tavaszi és egy őszi – programmal készül az egyesület a gasztronómia szerelmesei számára.

Polgár Patrícia

A húsvéti kalács készítésének rejtelmeibe is bepillanthatnak az érdeklődők

Forrás: VN/BMKE

Az egyesület kulináris sorozatában már jól ismert arcokkal találkozhat az, aki a kínálatban szereplő programok valamelyikére ellátogat. Március 28-án Pomper Irmgard óbéri cukrászműhelyében készíthetnek húsvéti kalácsot az érdeklődők. Április 15-én az alsóőri Klubházba várják mindazokat, akik szeretnék magukat kipróbálni a likőr-, olaj- és ecetkészítésben.

 A házi készítésű esszenciák egyediek, személyesek – a mindennapok részévé válhatnak, de ajándéknak is kitűnőek. Binder Grete olyan alaprecepteket mutat meg a résztvevőknek, amelyeket mindenki egyedi ízlése szerint finomíthat. Az egyesület a hagyományos magyar ízek kedvelőit szólítja meg május 6-ai programjával, amelyen Seper Maria segítségével lángosvariációkat készíthetnek el ugyancsak az alsóőri Klubházban.

 Az őszi program tematikáját nem meglepő módon a bor adja. Október 21-én borvacsorát tartanak az alsóőri Klubházban, ahol Wawrzsák László borszakértő segít a résztvevőknek eligazodni a borok világában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában