A megoldás: parkolók

2023.03.03. 08:00

Hamarosan 600 milliós közlekedési beruházás indul Répcelakon

Hamarosan 600 milliós közlekedési beruházás indul Répcelakon, ami érinti a Bartók Béla utcát is. A lakók egy kis része nem elégedett a tervekkel. Az önkormányzat igyekszik egyezségre jutni velük, ezért második alkalommal hívtak össze lakossági fórumot.

Polgár Patrícia

A Bartók utcában nehéz lesz parkolni

Forrás: VN/Winkler Krisztina

A város egyik bevezető utcája az országos kerékpárút-hálózat vonalán fekszik, amelyhez az önkormányzat csatlakozni kíván, így kerékpárutat alakítanak ki az utca teljes szakaszán. A hat elégedetlen háztartás felháborodásának oka, hogy az utca legkeskenyebb részén így nem lehet majd autóval megállni a házak előtt. Szabó József polgármester elmondta, az önkormányzat igyekszik mindenki kérését meghallgatni, nekik azonban a város összes lakójának érdekét kell nézniük. Ezzel együtt törekednek a lokális problémák orvoslására. Az utcafórum nyomán konszenzusos megoldásként az önkormányzat két parkolót létesít az utca két végén, nagyjából tíz parkolóhellyel. Ezek maximum 50 méterre lesznek majd az érintett házaktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában