Kijáró

2023.03.02. 17:06

Hatalmas pusztítás a Fertő tavon - Egy nap alatt 200 hektárnyi nádas égett le – fotók

Húsz tűzoltóság több mint 300 tűzoltója, 5 oltóhelikopter 22 órán át küldött a Fertő tó ausztriai oldalán keletkezett tűzzel. Egy műszaki hibás nádaratógép okozhatta a tüzet.

vaol.hu

Forrás: ORF

A burgenlandi és alsó-ausztriai tűzoltók szerda dél óta oltották a tüzet. A megfeszített munka ellenére is csak csütörtökön 11 órakor lehetett kimondani, hogy eloltották a lángokat, és sehol sem alakultak ki kisebb helyi tüzek. 

Az ausztriai közszolgálati média tájékoztatása szerint, a tüzet egy nádaratógép okozta: a jármű kigyulladt és a lángok gyorsan átterjedtek a nádasra. A két tartományból húsz tűzoltóság több mint 300 tűzoltója mellett 5 oltóhelikoptert is bevetettek. Ez utóbbiak egy hőkamera segítségével a Fertő tó nádasában parazsat lokalizálták, majd nagy pontossággal eloltották. 

- Drónokat is a magasba emeltük és ennek köszönhetően láttuk, hogy egy nagy lángfront Nyulas (Jois) irányába tart – közölte Günter Prünner, az Állami Tűzoltószövetség munkatársa. – Így amellett döntöttünk, hogy erre a területre nagyobb erőket koncentrálunk, végül még a lakott terület előtt sikerült megfékezni a tüzet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában