Ünnep

2023.03.28. 11:19

Húsvéti rendezvényekkél várják a burgenlandi kastélyok az ünnepi lázban égő gyermekeket

A programok sora már a hétvégén megkezdődik és egészen húsvét vasárnapjáig tart.

Polgár Patrícia

Forrás: MW/archive

Fotó: Laufer László

A régióból származó kézműves és kulináris ínyencségek, valamint bőséges gyermekprogram várja a látogatókat április 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap a húsvétra feldíszített Fraknó várában 10-18 óráig.

A kismartoni Esterházy-kastély: április 3-án hétfőn és 5-én, szerdán 14.30-kor gyermektúrára hívja a legkisebbeket. A kastélybejárás során gyermekbarát módon mutatják be az impozáns épület minden szegletét, a kastélyparkban pedig húsvéti feladványt kell teljesítenie a gyermeknek. A programra 5-7 éves gyermekeket várnak. A nagyobb, 8-12 éves korosztálynak ugyanezt az élményt április 4-én, kedden és április 6-án, csütörtökön 14.30-tól kínálják. Április 7-én, pénteken 15.00 órakor ugyancsak a kastélyban, tojásdíszítő workshopot tartanak „Díszítsd művészien a húsvéti tojásokat!” címmel – a szakemberek bemutatják a gyerekeknek az aranyozás, az ezüstözés és a viaszolás technikáját. A programot 9 éves kortól ajánlják.

A Lakompaki kastély arany húsvéti tojásokat kereshetnek a gyermekek április 9-én, 14.00 órától. Találd meg az áhított tojások egyikét és vegyél részt a nagy sorsoláson! - áll a felhívásban. A keresést követően ügyességi játékok, kézműves állomások és sok-sok móka zárja a délutánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában