Hagyomány

2023.03.01. 16:33

Ismét lesz Jogásznap Szombathelyen - Szakmai előadások és koszorúzás a programban

Közlekedünk földön, vízen, levegőben címmel rendezi meg XXVI. Vasi Jogásznapot a Magyar Jogászegylet Vas Vármegyei Szervezete.

Óvári Gábor

Fotó: © Szendi Péter

A már nagy hagyományokkal rendelkező esemény március 10-én lesz, az idei év fő témája pedig a közlekedés kérdései jogi és hatósági szempontból – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Spitz János az MJE Vas Vármegyei Szervezetének elnöke, aki elmondta, hogy az évek alatt számtalan érdekes témát jártak már körül a jogásznapokon, a jogtörténeti előadások mellett foglalkoztak például már vadászati joggal is. Az idei közlekedési kérdéseket tárgyaló programot sokan kezdeményezték, így egyértelmű volt a választás. 

Elhangzott, hogy jelen lesz és felszólal dr. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, aki a közlekedést érintő törvényi szabályozásokról beszél majd. Dr. Somogyi Gábor, a Kúria Közlekedési Tanácsának elnöke a bírói gyakorlatról tart előadást, míg dr. Borbély Zoltán ügyvéd a „Hableány” dunai hajóbalesetének körülményeit idézi fel. A rendezvény protokolláris részében a megjelentek megkoszorúzzák dr. Horváth Boldizsár egykori igazságügyi miniszter szobrát, beszédet mond Vámos Zoltán Vas Vármegyei főispán. Az előadások után zárszót mond dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke. A Pannónia Étteremben folytatódó Jogásznapon köszöntőt mond Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában