Faültetés

2023.03.29. 14:50

Még zöldebb lesz Szombathely: ezúttal 53 darab fát ültettek el a városban - fotók, videó

Összesen 321 fát ültetnek el Szombathelyen a Helyi identitás és kohézió megőrzése elnevezésű kampány keretében.

Óvári Gábor

Fotó: © Unger Tamás

Szerdán a Károly Róbert utca mögötti Perint-parti területen ültettek el a Prenor munkatársai 53 darab fát. A projektet a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft., valamint konzorciumi partnere, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. valósítja mega város több helyszínén. 

A faültetési akció célja a zöldterületek növelése mellett a területen élők közösségének erősítése, és az, hogy a városi területek zöldebbé tételével felhívják az emberek figyelmét a természet- és környezetvédelem fontosságára, a légköri szén-dioxid-koncentráció és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére. Az eseményen beszédet mondott Molnárné Papp Edina kertészmérnök, aki kiemelte, hogy a Perint partját hamarosan egy 39 fából álló kőrisfasor díszíti majd, de ültetnek még hársfákat is a területen. 

Mint mondta, a faültetés közösségi program kell, hogy legyen, mindenkinek látnia kell, hogy a környezetünk megóvása elsődleges fontosságú. A szakember kitért arra is, hogy ezek az 5-6 éves, faiskolában nevelt növények gondoskodást igényelnek, ezért nagy öröm lenne, ha a környéken élők is öntöznék őket, vigyáznának azokra a fákra, amelyek majd árnyékot adnak, csökkentik az utcai zajt és tisztítják a levegőt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában