Nyitórendezvény

2023.03.01. 20:00

Ne élj üvegházban! program Kőszegen is – Kiemelt cél az elektromobilitás népszerűsítése

A kormányzat elektromobilitás melletti elkötelezettségét mutatja a Ne élj üvegházban! program, melynek kőszegi nyitórendezvényén az energiakrízisre adható jó válaszok fontosságát emelte ki Básthy Béla polgármester.

Tóth Kata

A kőszegi nyitórendezvényen Básthy Béla (jobbról) beszél

Forrás: VN/VFSZ

A Városok-Falvak Szövetsége 28 településéből újabb nyolcban zajlik az Energiaügyi Minisztérium által támogatott program, amelynek során konferenciákon, tájékoztató előadásokon és nyílt napokon viszik közelebb a ’zöldgondolatot’ a polgárokhoz. Különösen fontosnak tartják az általános iskolákban tartott ismeretterjesztő órákat. A Hotel Írottkőben a polgármester konkrét példákon keresztül ismertette a helyi, önkormányzati energiatakarékossági intézkedéseket: az egyik legfontosabb célkitűzésként beszélt az önkormányzati létesítmények napelemes rendszerre állításáról és az egyre több elektromos meghajtású vagy rásegítésű jármű megjelenéséről a kőszegi utakon.

Halász János országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetsége elnöke a kormányzat egyre bővülő lakossági elektromobilitási támogatásairól szólva ismertette, hogy az elmúlt évben lezárult pályázati ciklusban az elektromos meghajtású autók támogatási keretösszege 5 milliárd forint volt. Az elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására pedig 1 milliárd forint támogatást ítélt meg a Technológiai és Ipari Minisztérium csak a tavalyi esztendőben, amivel közel 10 000 pályázó kerékpárbeszerzéséhez nyújtottak segítséget a vételár 50 százalékáig. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában