Fejlesztés

2023.03.09. 07:00

Nyitás előtt a szombathelyi Kresz park - fotók

Igazi gyerekparadicsom jött létre a víztorony környékén kormányzati forrásnak köszönhetően. Sátory Károly, a körzet önkormányzati képviselője örömmel mutatta meg a Kresz parkban történt fejlesztéseket.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

- 2014-ben, amikor vállaltam a választókerületben a képviselői megbízatást, álmodtam meg a víztorony és környezetének megújítását. Talán fogalmazhatok úgy, hogy az álom valóra vált. Néhány apróságtól eltekintve, valahogy így képzeltem el a végeredményt.   – mutatott körbe a Brenner-parkban Sátory Károly, a körzet fideszes önkormányzati képviselője. –Az első ütemben 500 millió forintos TOP-os forrásból megújulhatott a víztorony, benne modern, 21. századi kialakításokkal, turisztikai célú hasznosítással, miközben megőrizte eredeti szépségét, kecsességét. Kiállítótereket, vendéglátóegységet, közösségi tereket is alakítottunk ki az épületben, a felső szintről pedig pazar látvány nyílik a városra. Sokat köszönhetünk Hende Csabának, Szombathely országgyűlési képviselőjének, hogy mindez megvalósulhatott, hiszen a KRESZ-park felújításáról, a második ütem megvalósításáról már majdnem le is mondtunk, amikor képviselő úr közbenjárására, ismét érkezett a kormányzati segítség - emlékeztetett a képviselő.

2021-ben 1,2 milliárd forint kormányzati kompenzációt kapott a szombathelyi önkormányzat, így újulhattak meg a Magyar László, a Paragvári és a Nádasdy utcák. A központi forrásból Sátory Károly választókörzetébe két helyszínre is jutott. A Vásárcsarnok mellett már épülnek a parkolók, 120 millió forintot pedig a KRESZ park rendbetételére fordíthatott az önkormányzat.

- Ez a fejlesztés nem csak esztétikai célokat szolgált, hiszen a KRESZ parkban a legkisebbek biztonságos körülmények között sajátíthatják el a közúti közlekedés alapvető szabályait, ismerhetik meg a fontosabb KRESZ táblákat és próbálhatják ki magukat egyes közlekedési szituációkban. A beruházás során újraburkolták és újrafestették a pályaszakaszokat, új táblákat és lámpatesteket szereltek fel – hangsúlyozta Sátory Károly. A képviselő beszélt arról is, új játszóeszközök, köztük a Nina névre keresztelt hajó is várja a parkban a legkisebbeket. A hivatalos átadóra ugyan még várni kell, de ottjártunkkor is látszott: a gyerekek örömmel fogadták a játszótér bővítését. - A fejlesztések ezzel nem értek véget, hiszen álmodtunk egy harmadik ütemet is. Elférnének még további ötletes játszóeszközök, padok, tehát van még tennivalónk – zárta szavait Sátory Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában