Legyetek szeretettel

2023.04.06. 11:08

Brenner-film - A Hír TV tűzi műsorra áprilisban

A Hír TV vetíti le a Brenner Jánosról szóló, Legyetek szeretettel című filmsorozatot. Az első részt április 24-én, 20.10 órakor tűzi műsorra a csatorna.

Tóth Judit

Forrás: Lukács Emil

A szentgotthárdi díszbemutató és a szombathelyi vetítés után áprilisban a nagyközönség is láthaja a nyolcrészes sorozatot. 

Az öt éve boldoggá avatott Brenner János atya megölésének körülményeit máig homály fedi. A 26 éves káplán halálát harminckét késszúrás okozta 1957. december 14-éről 15-ére virradó éjszaka, amikor sürgős betegellátás ürügyén kicsalták a rábakethelyi plébániáról. Az 1956-os forradalom utáni egyházüldözés mártírja volt, azért vált gyanússá, mert az akkori államhatalom rossz szemmel nézte, hogy fiatalokkal foglalkozott. A filmbeli nyomozás bepillantást enged a kommunista hatalom restaurációjába is az 1956 utáni időszakot illetően.

A Legyetek szeretettel című film forgatókönyvírója és rendezője Szilágyi Andor, a sorozatban több művész kapott szerepet a szombathelyi Weöres Sándor Színházból és a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházból. A főszerepet Jámbor Nándor játssza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában