Fásítás

2023.04.26. 14:16

Csemeték a csemetéknek - Fákat ültetnek a gyerekeknek Csepregen

A város önkormányzata ismét sikerrel vett részt a Településfásítási Programban. Ennek keretében 13 fát ültetnek el a felújított óvoda és az újonnan épült bölcsőde udvarán.

Horváth László

Horváth Zoltán polgármester és Maximovics Veronika intézményvezető a 13 fa egyikével

Forrás: Vigh Ádám

Lapunkban megírtuk: harmadik alkalommal hirdetett Településfásítási Programot az Agrárminisztérium. Vas vármegyében három településen összesen 34 fát ültetnek el ennek köszönhetően. A fák Csepregre is megérkeztek. 

- A lehető legjobbkor jött ez a lehetőség, hiszen az óvoda udvarának tereprendezése és az új bölcsőde építése miatt több fát ki kellett vágni – mondta Horváth Zoltán polgármester. – Ezek pótlása tervben volt. Most, a kivitelezés befejeztével már látjuk, hol lesz az új fák helye. A kiválasztásnál ügyeltünk arra, hogy a kültéri játszóeszközök mellé kerüljenek a facsemeték, hogy aztán hosszú éveken keresztül árnyékot adjanak. A nyertes pályázatnak köszönhetően tizenhárom fát, köztük keskenylevelű kőrist, pusztaszilt, gömbszivarfát, magaskőrist, korai juhart, közönséges nyírt ültethetünk el.

A város már korábban is sikerrel pályázott, így került a malomkerti sportlétesítmény köré harminc amerikai hárs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában