Siker

2023.04.11. 18:13

Esélyes a világkiállításra a kis molnaszecsődi kubapinty

Komoly sikert ért el a Zalaegerszegen megrendezett Nemzetközi Díszmadár Kiállításon Trummer Mátyás. Kis kubapintye bírói különdíjat kapott, nem kizárt, hogy az apró termetű madár Spanyolországba is eljut, a világkiállításra.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

- Amióta az eszemet tudom, járom a természetet. Volt idő, amikor ornitológus akartam lenni. Kedvenceim a ragadozó madarak, de azokkal nem tudok foglalkozni, így pintyeket tenyésztek, több, mint kétszáz darab van belőlük - mondta elöljáróban Trummer Mátyás, aki nemrégiben tíz fajta huszonöt egyedével nevezett az 56. alkalommal megtartott Nemzetközi Díszmadár Kiállításra. A zalaegerszegi bemutatón ötven tenyésztő mintegy ötszáz madarát csodálhatták meg a látogatók, de érkeztek kiállítók a környező országokból is. 

Mátyás szép eredményekkel zárta a versenyt, négy madarával ért el helyezést. Első lett ékfarkú amandinája, emellett két ezüstérmet is begyűjtött, egyiket gyémánt pintyével, a másikat cerez amandinájával. A legnagyobb meglepetést a mindössze néhány centis kis kubapinty okozta, ez a parányi madárka kapta ugyanis a bírói különdíjat. - Ez még nem egy kifejlett példány, mondjuk úgy, hogy kilencven százalékban van kész, de a szakemberek már most nagy fantáziát látnak benne. Még nem mutatja teljesen a színét, tollai még pelyhesek, de már nem kell sokat várni: hamarosan teljes szépségében pompázik majd ez a kis madár - mondta az ígéretes hím kubapinty kapcsán Trummer Mátyás. A tenyésztő örömmel mondta: előfordulhat, hogy a madarat kiviszik Spanyolországba, a világkiállításra. - Ez nagy szakmai elismerés lenne nekem, de én igazából nem ezért csinálom. Inkább kedvtelésből, a magam örömére foglalkozom ezekkel a csodálatos madarakkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában