Valós körülmények

2023.04.05. 07:00

Herman-os diákok versenye: növényfelismerés, permetezés, kertépítés a feladatok között

A hétfői elméleti nap után kedden a gyakorlati résszel folytatódott a KASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikumban a Parképítő és -fenntartó technikus OSzTV döntője. Az udvaron valós körülmények között kellett kertépítési feladatot elvégezniük a leendő szakembereknek.

Tóth Kata

Fotó: Unger Tamás

Amint arról beszámoltunk, most először rendezik vidéken – Szombathelyen – az országos döntőt, amelyre négy iskolából 12 diák jutott be. Kosztka Ernő, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny vizsgabizottságának elnöke úgy fogalmazott, azért, mert „jó úton van a Herman-iskola, szépen fejlődött itt a műhelymunka az elmúlt időszakban”.

 Ki mennyire felkészült elméleti és gyakorlati szakemberként – erről adnak számot a versenyzők a két nap alatt. Jó kertész növényismeret nélkül nincsen: ma növényfelismeréssel kezdődött a nap, a vizsga kertfenntartási részében a gépműhelyben a háti permetezőgép-használatával kapcsolatban kaptak feladatot a diákok, majd permetezniük is kellett. Az udvaron pedig valós építési körülmények között végeztek kertépítési feladatot. Kiderült, ki tudja használni a szögmérőt, a vízmértéket, a lézeres szintezőt és ki mennyire van tisztában a burkolás rejtelmeivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában