Folyik a munka

2023.04.26. 10:00

Jobb és csendesebb lesz a kenyeri út

Mintegy 442 millió forintból megújul a Kapuvár-Beled-Celldömölk összekötő út településen átmenő szakasza. A beruházásnak köszönhetően biztonságosabb és csendesebb lesz a közlekedés a 2,1 kilométeres szakaszon.

Cseh-Egyed Bernadett

Ágh Péter képviselő és Svedics Tibor polgármester

Fotó: Ohr Tibor

Április elején kezdődtek és várhatóan augusztusban fejeződnek be a munkálatok. A lokális burkolathibák kijavítása és a megsüllyedt közműnyomvonal helyreállítása után új melegaszfalt burkolat épül a szakaszon, rendbe teszik az érintett buszmegállókat és a meglévő fellépő szigetek is átépülnek. A felújítást az árkok tisztítása, padkák feltöltése, aknafedlapok szintbe emelése, a burkolatjelek felfestése és a kopott jelzőtáblák cseréje zárja. 

Svedics Tibor polgármester elmondta, ez az útszakasz biztosít összeköttetést az M86-os útra, a régi aszfalt nem bírta a megnövekedett terhelést. - Nagy szükség volt erre a beruházásra, de a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel nem számítottunk a támogatásra. Nagy köszönet Ágh Péter országgyűlési képviselőnknek a közbenjárást, a kormánynak, hogy forrást talált. Nagyon örülünk - fogalmazott.  

A Kenyeriért létrejött összefogás bizonyítéka ez a felújítás - emelte ki Ágh Péter, aki a munkálatok idejére a falu lakóinak és az erre közlekedőknek a türelmét kérjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában