Ötödik alkalommal

2023.04.25. 16:31

Lezajlott az V. Technika tanulmányi verseny Dunántúli döntője, az ELTE Savaria Egyetemi központjában

Ötödször hirdette meg az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központja az „Ismerem a technikai környezetemet” tanulmányi versenyt. A tanulmányi verseny célja a technikai műveltség megerősítése. A versenyt két kategóriában hirdették meg dunántúli iskolák számára. 

VN

Forrás: VN/Nemes József

-A 2022/23. tanévben a verseny témája a megújuló energia ismeretanyaga volt – tudtuk meg Dr. Nemes József egyetemi docenstől. -A Dunántúli döntőt az ELTE SEK Dísztermében tartották. Az elméleti feladatsor megoldására 60 perc, míg a gyakorlati feladatra 120 perc állt rendelkezésre. Írásbeli feladatok döntő része feleletválasztós, kiegészítős, kifejtős, a megújuló energia hasznosítására, valamint az energia típusok jellemzőire vonatkoztak. Segédeszköz nem volt használható a verseny alatt a feladatok megoldására. A gyakorlati feladat az I. kategóriában egy napelemes vízimalom modellt, a II. kategóriában pedig egy napelemes ház modellt kellett összeépíteni és az elektromos kapcsolást elkészíteni.  

Az eredményhirdetéskor minden versenyző kapott emléklapot és könyvjutalmat kaptak a szervezőktől, valamint Pántya Attila az E-ON Szombathelyi Hálózati Üzem üzemigazgatója szintén minden versenyzőnek egy ajándékcsomagot, valamint a két kategória első helyezettjeinek és a legjobb modellt készítő versenyzőnek értékes tárgyjutalmat adott át. A modellek elkészítése után a modell környezetét is kialakíthatták saját fantáziájuk alapján.

A két kategória helyezettjei a következők:

kategória:

Első helyezett Császi András a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tanulója, felkészítő tanára Dombosi Kornélia. Második Bősze Bernát a Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulója, felkészítő tanára Schiffer Gyula. Harmadik helyezett Stumpf Zsigmond a Móri Dr. Zimmermann Ágoston Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója, felkészítő tanára Török Imre.

kategória:

Első helyezett Kardos Áron a Rábapatyi Arany János Általános Iskola tanulója, felkészítő tanára Veiczer-Simon Bettina. Második Koós Róbert tanuló a Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulója, felkészítő tanára Schiffer Gyula. Harmadik helyezett Kecskeméti Katica, a Móri Dr. Zimmermann Ágoston Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója, felkészítő tanára Walczer Gábor.

A legjobb modell építője Kecskeméti Katica lett, így ő kapta meg a különdíjat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában