Egészség

2023.04.08. 18:30

Mit hasznosíthatunk a népi gyógyászatból? – Újra Vas vármegyébe látogat Bernád Ilona

Bernád Ilona székelyföldi származású szülésznő, népi természetgyógyász, néprajzos szakíró a Hegypásztor Kör és a Vasvár Népfőiskola által közösen szervezett ingyenes rendezvény vendége lesz május 4-én 17.30-tól Vasváron, a Békeházban (Kossuth utca 10.), amelynek befogadóképessége korlátozott, ezért az eseményre előzetesen regisztrálni kell.

MT

Az élő népi gyógyászattal foglalkozó önkéntes néprajzos előadásának témája a magyar népi egészségkultúra és bábaság lesz, azzal együtt, hogy mit hasznosíthatunk belőle ma? Miért fontos a táplálkozásmód, a böjt, a mértékletesség, az élet tisztelete, a szellemi, családi, közösségi élet? Miért jó összhangban lenni a természet ritmusával, milyen a természetes alvás, a népi immunerősítés, mit jelent a háromdimenziós népi orvoslás? Miként hat természetes születés hatása védekező rendszerünkre, bevésődésünkre, intelligenciánkra?

Bernád Ilona Erdélyből, a Maros megyei Makfalváról származik (Székelyföld). Több mint 26 évig gyűjtötte a Kárpát-medencében és Moldvában a néphagyományunkban fellelhető generációról generációra hordozott tudást. Elmondása szerint sok minden hiányzik a hivatalos orvoslásból. Ő ezt a magyar népi gyógyászat módszereivel igyekszik kiegészíteni, melyeket a családjából tanult. Vagyis, hogy hogyan lehet “magyarul” gyógyulni és gyógyítani. Bernád Ilona munkássága során 11 szakkönyvet adott ki, gyógynövényei és könyvei az előadás alkalmával elérhetőek lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában