Döntő

2023.04.23. 17:29

Szombathelyen zajlott az országos történelemverseny – Itt vannak az eredmények! - fotók

Az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ a XXIV. Savaria országos történelem verseny döntőjét április 21-22-én rendezte meg a 9. és 10. évfolyamos tanulók számára.

Vas Népe

9. évfolyamos döntősök

Forrás: VN

Az I. kategóriában, a 9. évfolyamosok között az országos döntőn első helyen végzett Bodnár Mihály a Soproni Széchenyi István Gimnáziumból, aki tavaly és tavalyelőtt is megnyerte a 7-8. évfolyamos tanulók országos történelem versenyét. Második lett Varga Dániel Vid a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumból és harmadik helyezést ért el Laurinyecz Ámon József a Hatvani Bajza József Gimnáziumból.  

10. évfolyamos döntősök
Forrás: VN

 Az II. kategóriában, a 10. évfolyamosoknál a verseny történetében először megosztott első helyezést osztott ki az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ. Az országos döntőn első helyezést ért el Kovács Máté a hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnáziumból és Bíró Tamás Dávid, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája tanulója. Második helyen végzett Kovács Bálint a Türr István Gimnázium és Kollégiumból Pápáról és harmadik lett Bellovics Máté, a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium diákja.  

 A döntő egyetlen Vas vármegyei versenyzője, Varga Tünde az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból a 8. helyet szerezte meg a 10.-es tanulók között. 

Sélley Gábor és Varga Tünde
Forrás: VN

Minden döntős diákot és felkészítő tanárt emléklappal, könyvcsomaggal, könyvutalvánnyal, az ókori Savariat ábrázoló képzőművészeti alkotással és az Eötvös Loránd Tudományegyetem nevével fémjelzett ajándéktárgyakkal jutalmaztak a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában