Biztonságosabb közlekedés

2023.04.08. 17:30

Új kerékpárút épül Bükfürdőn - Körbekerekezhető lesz a városrész

A tervek szerint mintegy 1300 méteren új kerékpárút épül Bükfürdőn, a városrész Bő-Sajtoskál felőli részén. Ha minden jól megy, még az idén elkezdődhet a kivitelezés.

Horváth László

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

A büki képviselő-testület legutóbbi ülésén több napirendi pontban is foglalkoztak a Sajtoskálra vezető, 8634-as számút út mellett vezető kerékpárút ügye. Ahhoz, hogy rendezett legyen a tulajdonviszony, a több területet is meg kell vásárrolni. 

- A tervek szerint mintegy ezerháromszáz méter hosszú lesz a kerékpárút – mondta Molnár Zoltán, az önkormányzat pályázati referense. – Az út mellett lesz járda, zebra, illetve közvilágítás is. A meglévő kerékpárútra a Termál körútnál, illetve a bői részen csatlakozik rá. Jó esetben még idén elkezdődhet a kivitelezés. A költségekre a város a TOP pályázaton háromszázmillió forint támogatást nyert el. Mindezek mellett építési engedély is megvan. 

A munkálatok végén pedig teljesen körbekerekezhető lesz a bükfürdői városrész. A gyógyfürdőbe, illetve a hotelekbe sokan járnak kerékpárral dolgozni. Ők a jövőben biztonságosabban juthatnak el a munkahelyükre. A turisták számára pedig újabb útvonal nyílik meg, hiszen így rövidebb úton juthatnak el például Bő irányába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában