Elismerések

2023.05.10. 18:20

A mentőszolgálat születésnapján - Több vasi bajtárs, köztük dr. Puskás Tivadar kapott kitüntetést

Több vasi bajtárs, köztük dr. Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere kapott kitüntetést a mentők napja alkalmából a csütörtöki központi ünnepségen a Parlamentben.

Cseh-Egyed Bernadett

A kitüntetett Vas vármegyei bajtársak egy csoportja

Több mint két évtizede már, hogy május 10-e a Mentők Napja arra emlékezvén, hogy a szervezett magyar embermentés megalapításaként 1887. május 10-én vonult ki a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület első betegéhez. Hagyomány már, hogy ilyenkor a legkiválóbbak munkáját díjjal köszönik meg. Így volt ez az idén is, több vasi vehetett át elismerést.

Homlok István, a celldömölki mentőállomás vezetője Dr. Orovecz Béla Emlékérmet, Király Zsigmond mentőápoló főigazgatói dicséretet, Iványi Tamás iránytű díjat, Németh Tibor és Bejczy Róbert Kresz Géza Emlékérmet, a szombathelyi mentőállomás műszaki mentőcsoportja főigazgatói dicséretet, és Dr. Puskás Tivadar nyugalmazott régióigazgató Dr. Felkai Tamás Emlékérmet kapott.

Az Országos Mentőszolgálat hazánk legnagyobb mentő- és egészségügyi intézménye, amely egy országos központtal és 19 vármegyei irányítóközponttal egységesen, jól szervezetten látja el feladatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában