Program

2023.05.08. 13:41

A Vas Vármegyei Honismereti napon mutatják be Bors Géza Jánosházi Évszázadok című könyvét

A Vas Vármegyei Honismereti napnak ad otthont szombaton a művelődési ház. A programon mutatják be Bors Géza, a Honismereti és Művelődési Egyesület vezetője Jánosházi Évszázadok című könyvét.

Polgár Patrícia

Fotó: © Szendi Péter

Mint azt korábban megírtuk, Bors Géza, a jánosházi Honismereti és Művelődési Egyesület vezetője, amatőr helytörténeti kutató több évtizedes munkájára „kerül korona” művének bemutatásával. A délutáni helytörténeti sétán a résztvevők a könyvben is szereplő, Jánosháza történelmében fontos helyszíneket ismerhetik meg.

A honismereti nap emellett a hazaszeretet témáját és tágabb hazánkat járja körül: Zsámboki Árpád, a Vas Vármegyei Honismereti Egyesület elnöke Petőfi Sándorról emlékezik meg előadásában, Debreczeni-Droppán Béla, a Honismereti Szövetség elnöke pedig a honismeret és a lokálpatriotizmus témakörét járja körül. Tumpek Zoltán, az Országház építészeti osztályának munkatársa Steindl Imre és Munkácsy Mihály viszonyáról beszél.

A rendezvényt V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, államtitkár, országgyűlési képviselő és Kiss András, Jánosháza polgármestere nyitják meg.

A szervezők május 13-án, 9 órától várják az érdeklődőket a Batthyány Lajos ÁMK Művelődési Otthon és Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában