Sajtótájékoztató

2023.05.24. 17:25

DK-sajttáj: Most akkor pártpolitikus vagy várospolitikus Szuhai Viktor? - videó

A Demokratikus Koalíció szombathelyi választókerületi elnökeként tartott sajtótájékoztatót Szuhai Viktor a Schaeffler-gyár mellett. Miközben a szombathelyi baloldali városvezetés szerint elkülönül a pártpolitika és a várospolitika, ez a sajtótájékoztató azt mutatta meg, nehezen elválasztható a kettő. Persze a Gyurcsány Nemény találka is szoba került.

Tömböly Ágnes

Középen Szuhai Viktor

A szombathelyi északkeleti elkerülő tervezett építése miatt tartott sajtótájékoztatót a DK választókerületi elnökeként Szuhai Viktor szerdán: szerinte kétéves csúszásba került a tervezett beruházás. A politikus ezért - ígérete szerint - Hende Csaba ellen büntetőfeljelentést tesz még azon a napon a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. Mindezt állítása szerint pártpolitikusként és nem várospolitikusként mondta

Van-e két Szuhai Viktor?

- Van-e két Szuhai Viktor? Elkülöníthető-e a pártpolitikus és a várospolitikus, vagy egy ember? - erre is rákérdeztünk ezután, mire Szuhai Viktor elismerte: egy ember. Arra a kérdésre pedig, hogy elkülöníthető-e a kettő, úgy válaszolt: - Az sok mindentől függ. Adta magát a kérdés: a szombathelyi elkerülő építése akkor most várospolitikai vagy pártpolitikai kérdés? - Minden az - válaszolta Szuhai Viktor, majd iránymutatást adott a következő egy évre a sajtó képviselőinek: ha városi ügyben kérdeznénk, az önkormányzathoz, ha a DK-val kapcsolatosan, akkor a DK sajtó osztályához küldjük kérdéseinket. Azt nem tudjuk, hogy a szombathelyi polgároknak, milyen iránymutatást adnak. 

Találkozott-e Gyurcsány Ferenc és Nemény András?

Szuhai Viktort arról is kérdezték, hogy Gyurcsány Ferenc járt-e Szombathelyen, találkozott-e Nemény Andrással, van-e alku a szocialista politikus és a DK között, a tanácsnok válasza szerint azonban ezzel a kérdéssel az önkormányzat sajtó osztályához kell fordulni. Magunkban tartottuk a kérdést: azért, mert önkormányzati ügy?  Az előzményekről ITT írtunk >>

Dr. Hende Csaba így reagált

Gyurcsány Ferenc helyi emberei - a Gyurcsány-Nemény paktumban foglaltak szerint átvéve a hatalmat Szombathelyen - ma gátlástalanul hazudozva kimutatták a foguk fehérjét - írta megkeresésünkre dr. Hende Csaba, majd úgy folytatta: "Várom, hogy ígéretük szerint feljelentsenek; állok elébe az ügynek, mert soha nem tévesztettem meg választóimat. Ezúton is biztosítom a szombathelyieket, hogy mind én, mind a kormány elkötelezettek vagyunk az elkerülő út megépítése iránt. Az illetékes tárca vezetésével ma is egyeztettem az ügyben. Az alaptalan feljelentőkkel szemben a jogi lépéseket megteszem" - írta Szombathely országgyűlési képviselője. 

A minisztérium szerint folyamatban van az előkészítés

"Az Építési és Közlekedési Minisztérium számára továbbra is fontos, hogy fejlődjön Magyarország gyorsforgalmi úthálózata. Ennek keretében az M87 Szombathely-Kőszeg,  az M86 Szombathely-Körmend gyorsforgalmi utak, valamint a 87-89 Szombathely északkeleti elkerülő utak kiviteli tervinek elkészítésére vonatkozó közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van" - írta a szombathelyi elkerülő úttal kapcsolatos megkeresésünkre legutóbb az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtó osztálya.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában