Ezt jó, ha tudod

2023.05.14. 13:41

Fontos út újul meg Csepregen: forgalomkorlátozások lesznek a vasi városban

A most következő héten már aszfaltoznak a Bene-hegyi tóhoz vezető Téglagyári úton. A város mintegy 300 millió forint támogatást nyert el.

Horváth László

Csepreg itt nem ér véget, az út új lehetőségekhez vezet. Felvételünkön Horváth Zoltán polgármester

A teljeskörű útfelújítással Csepreg egyik régi problémája, a közeli Bene-hegyre való közlekedés oldódik meg. A beruházásnak köszönhetően a régi kavicsos borítást aszfaltosra cserélik le. A kivitelezés során megoldják a vízelvezetést is, ahol szükséges ott az árkot befedik. 

- Az aszfaltos úton nemcsak a helyi borosgazdák, a tónál lévő ingatlantulajdonosok, hanem a túrázók is biztonságosabban közlekedhetnek – mondta Horváth Zoltán polgármester. – Tovább erősödhet a város turizmusa is, hiszen a Bene-hegyi tó és a körülötte elhelyezkedő szolgáltatók már nyugodtan kiajánlhatóvá válnak. Ezzel pedig tovább bővül Bükfürdő turisztikai attrakciója. 

Az úton hétfőtől péntekig aszfaltozás lesz, ez pedig korlátozással jár. Ebben az időszakban a Tilos-erdei, illetve a Téglagyári utakat járművel részlegesen lehet majd megközelíteni. 

A beruházás befejezési ideje augusztus vége ugyan, de ez nem jelenti azt, hogy az első adandó alkalommal ne vennék birtokba. A május 27-i pünkösdi bortúra egyik útvonala már a felújított úton vezet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában