Fákat is ültettek

2023.05.30. 07:00

Játszóudvar a jubileumra - Harmincéves a Hajnalcsillag Evangélikus Óvoda

Hálaadó istentisztelettel, szülőknek hirdetett versíró pályázattal, családi nyárköszöntő délutánnal ünnepeli fennállásának 30. évfordulóját a Hajnalcsillag Evangélikus Óvoda.

Cseh-Egyed Bernadett

Az aprónép örömmel vette birtokba a megújult óvodaudvart és a benne elhelyezett játékokat. A nagy hőség ellen egyelőre napvitorla védi a homokozóban játszókat

Forrás: Hajnalcsillag Evengélikus Óvoda

– Gyökereket és múltat jelent, és egy pillanatnyi megállást: visszaemlékezést múltra és előretekintést a jövőre. Nekünk, keresztyén embereknek ilyenkor a hálaadás, az örvendezés és a bizakodás van a szívünkben. Jubileumunk évében azt gondoltuk – figyelembe véve a világ eseményeit –, hogy inkább az elcsendesedéssel és az egymásra figyeléssel ünneplünk – vallja Gergyéné Bognár Mária óvodavezető. Ennek jegyében a gyülekezettel, szülői közösséggel, a közvetlen fenntartókkal hálaadó istentiszteletet szerveztek a közelmúltban. A Koptik Odó utcai intézmény 2010 óta három vegyes csoporttal működik. Gergyéné Bognár Mária legfontosabb küldetésének azt tartja, hogy ebben a folyamatosan változó, rohanó világban megőrizze és továbbadja a hagyományos és keresztyéni értékeket. 

Pedagógiai szemléletüket az emberi értékek, a humanizmus, a demokrácia, a gyermekek megbecsülése, a békére való törekvés hatja át. Büszke arra is: az egykori óvodások anyukaként térnek vissza hozzájuk, sőt: van, aki mára már munkatársuk is lett. Továbbá arra, hogy elhivatott alkalmazotti közösséggel és pedagógiai, szakmai munkájukban partner, együttműködő családokkal dolgozhatnak a város szívében levő intézményben. Plusztöltetet ad a jubileumnak, hogy tavasszal megújult az óvodaudvar: a kicsik örömmel vették birtokba a fészekhintát, libikókát, mászóvárat. Beüzemelték már a napvitorlákat is. Néhány év múlva természetes árnyékolója is lesz az óvodának, hiszen facsemetéket is ültettek az udvarra, amelynek egy részét gyepszőnyeggel borították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában