Második állomás

2023.05.18. 16:16

Közlekedési ismeretszerzés játékosan - Biztonságosan juthatnak az iskolába a gyerekek Sárváron - fotók

Nagycsoportos gyermekeket vártak csütörtökön a Tinódi Gimnázium tornacsarnokába, ahol az óvodások játékos formában gyarapíthatták közlekedésbiztonsági ismereteiket.

Polgár Patrícia

Fotó: Benkő Sándor

A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával roadshow-szerűen járja az ország városait „Biztonságosan az Iskolába” rendezvényével – második állomásuk Sárváron volt.

Bár a borús idő a Csónakázó-tó melletti KRESZ-park helyett a gimnázium tornacsarnokába parancsolta be a rendezvényt, a Szent Piroska és a Vármelléki óvodásai így is lelkesen rótták a köröket a számukra felállított mini KRESZ-pályán – itt a közlekedési táblákkal és -lámpákkal, az elsőbbségadás és a menetirány betartásának fontosságával ismerkedhettek. Két másik állomáson KRESZ-kirakóssal és társasjátékkal játszhattak, valamint kiválaszthattak egy kerékpáros számára nélkülözhetetlen és kötelező felszereléseket. Ügyességüket közlekedésbiztonsági eszközöket is tartalmazó ajándékcsomaggal jutalmazták, amelyet Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere és Berta Tamás, a KTI igazgatóhelyettese adott át nekik.

Ágh Péter elmondta: édesapaként számára is fontos, hogy gyermekei biztonságosan tudjanak közlekedni és olyan közegben nőjenek fel, amelyben biztonságban érezhetik magukat. - Napjainkra a legkisebbek védelme a legfontosabb közlekedésbiztonsági feladatok egyikévé vált. Ebben partner az Építési és Közlekedési Minisztérium, ami ezért támogatja a KTI kezdeményezését, hogy minél korábban, minél szélesebb körben megkezdődjön az óvodából iskolába kerülő gyermekek prevenciója – szólt beszédében.

- A közlekedésbiztonság a legkisebb közlekedőknél, az óvodásoknál kezdődik. Fontos, hogy az elméletben megszületett tudást a gyakorlatban is tovább adjuk - értett egyet Berta Tamás, a KTI igazgatóhelyettese.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester a rendezvény zárásakor arról beszélt: örül, hogy Sárvár adhatta vármegyénkben a rendezvény helyszínét, hiszen a városban az elmúlt években maguk is számos lépést tettek azért, hogy a közlekedésbiztonságot fejlesszék, a gyermekek védelme padig számukra is különös fontossággal bír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában