Flórián-nap

2023.05.10. 10:55

Megajándékozták volt parancsnokukat, Kóbor Attilát

A Vép–Bozzai tűzoltók áldozatos munkáját is megköszönte az imával Németh Tamás plébános a vasárnap esti szentmisén. A Flórián-napi szertartás végén a templomban egyesületi társai ajándékkal köszönték meg a Vép-Bozzai ÖTE 25 év után leköszönt parancsnokának munkáját.

Tóth Kata

Forrás: Tóth Kata

Szent Flóriánt a tűzoltók védőszentjükként tisztelik, díszünnep május 4., Flórián napja. A tűzoltókért és családjaikért is imát mondtak a vépi templomban vasárnap. „Gott zur Ehr, dem nächsten zur Wehr! Isten dicsőségére! – és a felebarátok oltalmára!” – a német kifejezést idézte beszédében Horváth Péter tűzoltóparancsnok, majd Szent Flórián, az árvizek és tűzvészek ellen védő szent élettörténetét mondta el. – Nekünk, Szent Flórián követőinek nagyon fontos, hogy megvalljuk tűzoltó mivoltunkat, még ha ez esetünkben önkéntes is. Töltsön el bennünket büszkeség, amikor hordhatjuk ezt az egyenruhát, segíthetünk másokon a bajban és amikor az Úr házában megvalljuk Istenünket – fogalmazott. 

Forrás: Tóth Kata

Majd Kóbor Attila nemrég leköszönt parancsnokot állította példaként: ő is megvallotta hivatását, amikor nagyon fiatalon belépett az egyesületbe. 1997-től 2023. február 10-ig, 25 éven keresztül a Vép–Bozzai ÖTE parancsnoka volt. Áldozatos munkáját mindig nagy körültekintéssel végezte. A település büszke lehet a tűzvédelemben kifejtett tevékenységeire. Végül köszönetet mondott fáradozásaiért a késő esti riasztásokkor, a kiemelt tűzesetekkor, kárelhárítási munkáknál és a sok programért – tűzoltóbálok, tűzoltóversenyek és „tűzoltópéntekek” szervezéséért, lebonyolításáért. A volt parancsnok ajándéktárgyakat kapott.

Elsőként Bozzai Lajos, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó és Polgári Védelmi Szövetség alelnöke, majd az egyesületi vezetőség és a plébános is köszöntötte az ünnepeltet, aki tavaly Szent Flórián emlékérem elismerésben részesült. A szentmise után körmenetben vonultak a hívek a Szent Flórián szoborhoz, hogy a szent közbenjárását kérjék a város lakóinak épségéért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában