Programok, rendezvények

2023.05.12. 10:00

Nem fogunk unatkozni a hétvégén - Itt a nagy programajánló Vas vármegyéből

Polgár Patrícia

Menyhárt Jenő

Fotó: Gyuricza Ferenc

KONCERT 

SZOMBATHELY 

Május 12., péntek 19.30 – Végállomás Klub: egy kőkemény modern metálesten vehetnek részt a kilátogatók. Fellép a Live Life Hard, a Beerzebub és az Öröm a zene! tehetségkutató idei győztese, a Visionless Humanity. Május 12., péntek 20 óra – Bohém: Molnár Benedek akusztikus koncertje. Május 12., péntek 20 óra – MMIK: Európa Kiadó. Vendég: Hegedűs Józsi. Május 13., szombat 17 óra – Bartók Terem: Szombathely Város Koncert Fúvószenekarának karmesteri diplomakoncertje. Vezényel: Tóth Máté karmester. Csellón játszik: Hotzi Mátyás csellóművész. 

Május 13., szombat 19 óra Végállomás Klub: Hungarian Syntpop Night minifesztivál. Fellép a The Inclusion, a Maneuver Maneuver, Ania és Müller & Ian & Dobai Bea. Afterparty a legnagyobb szintipopslágerekkel. Május 13., szombat 20 óra – Bene Zoltán és barátai adnak akusztikus koncertet. 

SÁRVÁR 

Május 13. szombat 18 óra – Nádasdy-vár: Életképek. Kiss Márton zongoraestje. 

RENDEZVÉNY 

SZOMBATHELY 

Május 12., péntek 19 óra – Agora – Művelődési és Sportház: Kern András – Lövölde tér. Vendég: Hernádi Judit és Heilig Gábor. A műsorban a közönség hallhatja a nagyon népszerű régi dalok mellett az újabbakat is, így elhangzik – többek között – a Hé, 67!, a Pincér-rock, a Moszkva, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, a Semmi baj, és persze nem marad el a Lövölde tér sem! Május 13., szombat 19 óra – Agora – Művelődési és Sportház: 120 perc a Föld körül. A Monarchia Operett gálaestje. 

© Cseh Gábor
Kiss Márton
Fotó: Cseh Gábor

Május 13., szombat 9–19 óra – VMSzC Oladi Technikum: Vas Vármegyei Jubileumi Mentőnap. 8–12 óráig az Országos Mentőszolgálat csapatainak focikupája és főzőversenye. 10–10.30-ig kungfubemutató. 11–11.30-ig Kötélugró Klub Szombathely-bemutató. 12.30–13.30-ig eredményhirdetések. 14–14.30-ig Nagy Jonathan bűvész műsora. 14–16.30-ig közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési akadálypálya gyermekeknek. 15–16.30-ig elsősegélynyújtó játékos próbatétel gyerekeknek. 16–16.30-ig Westside TSE-táncbemutató. A programon bemutatkozik a Fekete István Állatvédő Egyesület. 

Május 14., vasárnap 19 óra – Agora – Művelődési és Sportház: Abba Show. Az évtizedek elteltével is széles körben ismert és kedvelt ABBA együttes örökzöld slágereit adja elő Janza Kata és Polyák Lilla. Május 15., hétfő 19 óra – Agora – Művelődési és Sportház: Somogyi András – Hangok a fejemben című, paródiákkal színesített önálló humorestje. 

Május 17., szerda 17 óra – MCC Szombathelyi Képzési Központ (Petőfi S. u. 6. II. em.): Tanácstalanság – A zsidó vezetés Magyarországon és a holokauszt, 1944-45 című rendezvény. Vendég: Veszprémy László történész, a Corvinák főszerkesztője.

 Május 17., szerda 19 óra – Agora – Művelődési és Sportház: Bánfalvy Stúdió. A Miniszter félrelép című film újra színpadon. 

SITKE 

Május 14., vasárnap 14 óra – művelődési ház: Sitkei János Vitéz. A sitkei gyermekszínjátszók műsora. Rendezte: Meskó Krisztián.

KIÁLLÍTÁS 

SZOMBATHELY 

Május 13., szombat 14 óra – Smidt Múzeum: Férfiportrék a Smidt Múzeum állandó kiállításában, ingyenes tárlatvezetés. Tárlatvezető: Novák Fanni múzeumpedagógus. Agora – Művelődési és Sportház, galéria: Szakrális képvilág a roma képzőművészetben. A kiállítás május 23-áig megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében. 

KŐSZEG 

Jurisics-vár, Lovagterem: Perhaps Love című kiállítás június 4-éig, hétfő kivételével naponta 10–17 óráig látogatható. 

KÖRMEND 

Batthyány-kastély – Sala Terrena Galéria: A körmendi Várkert évszázadai című időszaki kiállítás megtekinthető július 16-áig, hétfő kivételével naponta 10–18 óráig. 

TÚRA 

SZENTGOTTHÁRD 

Május 12., péntek 17 óra – rábakethelyi templom: Városi séták: Brenner János életútján. Az idei első Városi sétán Závecz Judit kalauzolja végig képzeletben az érdeklődőket Brenner János életének legfontosabb állomásain, miközben elsétálnak a kethelyi templomtól a zsidai Brenner-kápolnáig. 

SZALAFŐ 

Május 13., szombat 6–20 óra – Olcsai-Kiss Zoltán Faluház: XXIX. Őrség teljesítménytúrák. XXIX. Őrség 50 teljesítménytúra: Szalafő–Őriszentpéter–Ispánk–Kondorfa–Szentgotthárd(Farkasfa)–Apátistvánfalva(Balázsfalva)–Orfalu– Szalafő. IV. Őrség Maraton teljesítménytúra: Szalafő–Őriszentpéter–Bárkás-tó–Kondorfa–Szentgotthárd(Farkasfa)–Apátistvánfalva(Balázsfalva) –Orfalu–Szalafő.XXIX. Őrség 30 teljesítménytúra: Szalafő–Őriszentpéter–Ispánk–Kondorfa–Szalafő.XIII. Őrség 20 teljesítménytúra: Szalafő–Őriszentpéter–Bárkás-tó–Kondorfa–Szalafő. IV. Őrség 10 teljesítménytúra („Szerről szerre Szalafőn”): Szalafő (Templomszer–Alsószer–Csörgőszer–Pityerszer– Felsőszer–Papszer–(Templomszer). Bázishelyszín: Olcsai-Kiss Zoltán Faluház. 

SZÍNHÁZ 

Május 19., péntek 19 óra – Weöres Sándor Színház, nagyszínpad: Bolha a fülbe. Írta: Georges Feydeau, fordította: Hamvai Kornél. Az előadás rendezője: Béres Attila. A bohózat múlt századfordulós, vitathatatlan nagymesterének színpaddarabjában arról van szó, hogy Chandebise úr korrekt, köztiszteletnek örvendő biztosítási igazgató, aki egy nap levelet kap egy ismeretlen hölgytől: a kért találkozóra viszont a legjobb barátját küldi maga helyett. 

Sipos László Márk, Mari Dorottya
Fotó: Benkő Sándor

A levelet azonban nem más írta, mint a felesége, és küldönce a nő reménybeli udvarlója. A váratlan randevú közben megérkezik a valódi Chandebise is a Hotel Numerába – és ez még csak a bonyodalmak kezdete. Francia sikamlósság és spanyol indulat csap össze a párizsi szállodában, ahol tökéletesen megkomponált koreográfiával nyílnak és csukódnak az ajtók. Félrelépések és félreértések komédiája az abszurd humor felé hajló Bolha a fülbe. Fergeteges vígjáték, pontos összjáték, rengeteg sikamlós helyzet, még több félreértés és persze szép happy end Orosz Róberttel, Nagy Cilivel, Sipos László Márkkal, Balogh Jánossal, Domokos Zsolttal, Nagy-Bakonyi Boglárkával, Némedi Árpáddal, Gyulai-Zékány Istvánnal, Mari Dorottyával, Kelemen Zoltánnal, Horváth Ákossal, Bálint Évával, Antal D. Csabával. Zsebkendő is kell a közönségnek– a nevetés miatt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában